Archief 2016

Eerdere berichten

Gedichtenweek 2017 in Nunspeet

Gedichtenavond donderdag 26 januari 2017

In de jaarlijkse gedichtenweek organiseert Veluvine in samenwerking met de Stichting Muurgedichten Nunspeet, Bibliotheek Noord-West Veluwe en Boekhandel Osinga, weer  een verrassende avond met gedichten en muziek in de Rabozaal.

Dit jaar is het de tiende keer dat deze avond georganiseerd wordt en daarom is er op donderdag 26 januari 2017 sprake van een extra feestelijk programma.

Het bestuur van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet bood de oud-voorzitter van de Stichting Muurgedichten Nunspeet (SMN), Ben van Wendel de Joode, als dank voor zijn jarenlange inzet, onlangs een boom aan. Het bestuur van SMN zag daarin een mooie aanleiding in de buurt van de boom, op het transformatorhuisje op het parkeerterrein van Veluvine, een gedicht te plaatsen. Op  voorstel van Ben zal dat het gedicht 'Ik heb nooit' van Gerrit Kouwenaar worden. De huidige voorzitter van de Stichting Muurgedichten Nunspeet, Jaap Slaa, bood het gedicht op 13 december 2016 symbolisch aan; binnenkort zal het geplaatst worden.


Er komt een veertigste gedicht

Voor de pauze is er een optreden van het muzikale duo 'Sub Rosa'.  Dit duo, bestaande uit Arjan Roos (slagwerk) en Mieke van Laren (zang), verzorgt een programma 'Dichter bij de Natuur'.  Gedichten van Emily Dickinson, E.E. Cummings, Federico Garcia Lorca, Paul van Ostaijen, enz.  op muziek van Igor Stravinsky, Eberhard Eyser en Willem Frederik Bon.

Voor het 'Open Podium' na de pauze zijn een aantal BN'ers ('Bekende Nunspeters') uitgenodigd die hun favoriete gedicht ten gehore zullen brengen. Daarna kan iedereen die dat wil en zich in de pauze aanmeldt, een gedicht naar eigen keuze voor het voetlicht brengen.

De avond begint om 20.15 uur; de toegangsprijs is € 12,50 incl. drankje (leden bibliotheek € 10,00). Toegangskaarten: www.veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.

Documentaire over Remco Campert woensdag 1 februari 2017

De gedichtenweek wordt afgesloten met de vertoning van de documentaire ' Verloop van Jaren - Dichter bij Remco Campert' in de filmzaal van Veluvine.

Het is een film over weemoed, vergankelijkheid, de naderende dood en de poëzie als levenselixer.  

Schrijver Remco Campert ziet zichzelf in de allereerste plaats als dichter, ook al is hij wellicht het meest bekend van zijn columns en verhalen en publieke optredens. Maar wie is hij echt? In 'Verloop van Jaren' zijn we een jaar lang dicht bij Remco Campert. We leren hem in zijn dagelijks leven kennen en we zijn erbij op bijzondere en intieme momenten. Momenten die weergeven hoe een van onze grootste schrijvers in het leven staat.

De avond begint om 20.00 uur; de toegangsprijs is € 9,00 incl. drankje (leden bibliotheek € 7,50). Toegangskaarten: www.veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.


Impressie Gedichtenavond 2017 in Veluvine.

Website gemaakt door VP Design

Stichting Muurgedichten Nunspeet Niersenseweg 25 8076 PW Vierhouten Tel. 06 – 2504 2190